Denk mee

Geef de Merelbeekse voedselstrategie mee vorm! Merelbeke wil werk maken van een lokale voedselstrategie. Om dit te verwezenlijken gaan we in dialoog met verschillende betrokken partners zoals landbouwers en tuinbouwers, onderzoeksinstellingen, bewoners,..

We zoeken ideeën die bij kunnen dragen tot het toekomstig Merelbeeks voedselbeleid.

We hebben jou nodig!

Ben jij een voedselveranderaar die zich wil engageren om ideeën in samenwerking met alle betrokken actoren mee(r) vorm te geven?

We richten ons voor deze voedselstrategie zowel op burgers als professionals, starters of georganiseerde burgerbewegingen (burgerinitiatieven, ngo’s, middenveld, lokale organisatie,… ) uit alle hoeken van het voedselsysteem (agrovoedingsketen, wetenschap, maatschappelijke middenveld, overheden,...).

 

Wanneer?

Woensdag 4 mei om 19 uur in de foyer van het Cultuurhuis Merelbeke

We gaan samen met alle geinteresseerden in dialoog om korte keten meer zichtbaarheid te geven in Merelbeke. Voor het overleg op 4 mei zijn alle verschillende spelers binnen het voedsellandschap welkom: de landbouwer, winkelier, voedselteams, bewonersplatformen, geïnteresseerde burgers,... kortom, iedereen die interesse heeft in het onderwerp en die de Merelbeekse voedselstrategie mee vorm willen geven.

Na een kennismaking met de voedselstrategie, gaan we aan de slag rond verschillende thema's. Aan elke thematafel bespreken we het te verkennen thema dat verband houdt met de voedselstrategie. Op het einde van de avond heeft iedereen aan elke thematafel . De grote lijnen zijn zichtbaarheid voor korte keten, korte en langetermijnsacties om korte keten in Merelbeke op de kaar te zetten.

Programma

19 uur     Ontvangst met een hapje en een drankje

19.30 uur Onthaal door de schepen

19.45 uur Thematafels

21.30uur  afsluitende receptie

 

Ben je geïntereseerd in voeding, werk je rond voedsel of wil je gewoon mee vorm geven aan een voedselstrategie voor Merelbeke? Schrijf je dan zeker in! 

Intresse? Stuur een mail naar duurzaamheid@merelbeke.be