Denk mee

Geef de Merelbeekse voedselstrategie mee vorm! Merelbeke wil werk maken van een lokale voedselstrategie. Om dit te verwezenlijken gaan we in dialoog met verschillende betrokken partners zoals landbouwers en tuinbouwers, onderzoeksinstellingen, bewoners,..

We zoeken ideeën die bij kunnen dragen tot het toekomstig Merelbeeks voedselbeleid.

We hebben jou nodig!

Ben jij een voedselveranderaar die zich wil engageren om ideeën in samenwerking met alle betrokken actoren mee(r) vorm te geven?

We richten ons voor deze voedselstrategie zowel op burgers als professionals, starters of georganiseerde burgerbewegingen (burgerinitiatieven, ngo’s, middenveld, lokale organisatie,… ) uit alle hoeken van het voedselsysteem (agrovoedingsketen, wetenschap, maatschappelijke middenveld, overheden,...).

 

Wanneer?

Woensdag 6 juli vanaf19 uur in het Brouwerscafé van de Wilde Brouwers

Op 4 mei kwamen we samen in het Cultuurhuis rond de voedselstrategie. Het was een  gezellige, maar vooral interessante avond. We leerden dat er heel veel enthousiasme en goesting is om van de Merelbeekse voedselstrategie een mooi verhaal te maken.

Op het programma? Na afloop van de eerste vergadering werden 3 concrete acties voorgesteld aan het schepencollege. Deze willen we graag aan jullie voorstellen en verder uitwerken. Daarnaast denken we verder rond de communicatie, branding en verdere stappen in onze Merelbeekse Voedselstrategie.

Ben je geïntereseerd in voeding, werk je rond voedsel of wil je gewoon mee vorm geven aan een voedselstrategie voor Merelbeke? Schrijf je dan zeker in voor dinsdag 5 juli door een mail te sturen naar hanne.bauters@merelbeke.be.

Hopelijk tot dan! :)