< terug naar Home

Kernversterking is meer dan wonen alleen, maar wonen is wel een belangrijk aspect van je dorpsbeleving. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen te voet of met de fiets naar de plaatselijke winkels kunnen gaan, wat zowel goed is voor de mobiliteit als voor de lokale handelaars. Wonen hoort dus zeker ook thuis op deze centrale plek.

In het project bevinden de woningen zich voornamelijk aan de noordzijde, tussen de Tramstelplaats en de nieuwe wijk erachter. Het gaat in totaal om een 50-tal woningen die in 4 verschillende gebouwen zitten. Bij de 3 gebouwen het dichtst bij de Hundelgemsesteenweg zitten de woningen enkel op de verdiepingen, bij het gebouw naast de Tramstelplaats zitten de woningen ook op het gelijkvloers.

De parkeerplaatsen voor de woningen zitten telkens onder de bouwblokken. Ook de werknemers van de commerciële ruimten kunnen ondergronds parkeren. Op die manier kunnen de bovengrondse parkings maximaal gebruikt worden door bezoekers van de site.

Bij de voorlopige ontwerpen van de gebouwen is door de ontwikkelaars alvast rekening gehouden met de vraag van het lokaal bestuur om een divers aanbod van woningen te voorzien. Dat wil zeggen dat er woningen met verschillende groottes zijn, bijvoorbeeld met één, twee of drie slaapkamers. Maar waarom is dat belangrijk? Wanneer verschillende groottes worden voorzien zal dat verschillende soorten bewoners aantrekken. En dat zorgt voor een gezonde mix van bijvoorbeeld jonge en oude mensen.

Naast de verschillende groottes worden in de gebouwen ook een 15-tal sociale woningen aangeboden. Op die manier wordt die gezonde mix van bewoners verder versterkt. Alle woningen beschikken ook over voldoende buitenruimte. Gezien de meeste woningen op verdieping zitten, gaat het meestal om een ruim terras.

 

 

< terug naar Home