Creatieve broedplaats

Stel je voor ...

De tramstelplaats als dé hotspot voor elke creatieveling en kunstliefhebber met zijn centrale ligging in Merelbeke en vlotte bereikbaarheid vanuit de stad Gent.

De hoge plafonds van de tramstelloodsen maken de open ruimtes erg geschikt als atelierruimtes voor beeldhouwers of andere kunstenaars.

Daarnaast vormen de ruimtes een inspirerend kader als expositieruimte.

Met een knipoog naar het verleden van het schildershuisje, wordt dit gebouw ingezet als schildersatelier.

Om ontmoeting te stimuleren, zou één van de nieuwbouwvolumes op straatniveau ingericht kunnen worden als coworkingplek voor jonge creatieve bedrijven of zelfstandigen die hun bureau buitenshuis willen huren. Daarnaast kan een ruimte voor winkels die bijvoorbeeld in hobby materialen handelen worden voorzien.

De creatieve broedplaats beperkt zich niet alleen tot de binnenruimtes, maar ook de publieke buitenruimte wordt optimaal ingezet in het creëren van een artistiek karakter. De groene zones vormen een klein beeldenpark, waar allerlei kunst wordt tentoongesteld. Op deze manier is het thema van de site al zichtbaar vanop de steenweg.

Door de verscheidenheid aan functies ontstaat een kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines binnen de creatieve sector.