Sport

Stel je voor ...

Een fietsherstelatelier, gecombineerd met een cafeetje in de kleine loods: een ideale stop voor onderweg. De site, die een verbinding vormt tussen de drukke Hundelgemsesteenweg en de rustigere straten in de achterliggende woonwijken, kan aangesloten worden op het fietsknooppunten- netwerk van Merelbeke.

De stationschefwoning krijgt een recreatieve functie, met een inrichting als B&B, waar fietsers of wandelaars terecht kunnen voor een aangenaam verblijf op een dynamische plek.

Met zijn industriële vormgeving vormt de tweede loods een hippe ruimte voor crossfit- clubs, die rechtstreeks gebruik kunnen maken van de aangrenzende buitenruimte. Onder het motto ‘zien bewegen, doet bewegen’ wordt de inrichting van de groenruimtes voorzien van een sportparcours met fit-o-meters en looppiste.

Ook de lokale sportverenigingen krijgen een plekje op de tramstelplaatssite. Het voormalige schildershuisje wordt ingevuld als clublokaal, waar verschillende sportclubs hun wekelijkse vergadering kunnen organiseren.

De gelijkvloerse ruimtes onder de nieuwe appartementsblokken kunnen het sportverhaal compleet maken: de locatie en oppervlaktes lenen zich tot de inrichting als sportwinkel of als fitnesszaal. Daarnaast wordt het zorgaspect in de sportwereld niet vergeten. De nieuwbouw zou eveneens onderdak kunnen bieden aan een groepspraktijk voor kinesisten en dokters.

De tramstelplaats vormt zo niet alleen een aangename doorsteek, maar ook een ontmoetingsplek voor sportliefhebbers en toeschouwers.