Gemeenschap

Stel je voor ...

De site wordt volledig in het teken gesteld van ontmoeting. Met zijn centrale ligging naast de kerk en het kerkhof, sluit de tramstelplaats perfect aan op een functie voor het gemeenschapsleven in Merelbeke.

De tramstelloodsen zijn flexibel indeelbaar en kunnen op die manier eenvoudig ingezet worden als ontmoetingsruimte voor elke gelegenheid, van een klein familiefeest of koffietafel tot een groot huwelijksfeest.

De stationschefwoning vormt de meer functionele plek waar ruimtes worden ingericht voor naschoolse lessen of vergaderingen van sociale buurtorganisaties.

Een informatief luik over de gemeenschap van Merelbeke, wordt ondergebracht in het schildershuisje. Hier wordt de geschiedenis van de gemeente en zijn bewoners samengebracht in een laagdrempelig museum.

Ondersteunende functies zouden kunnen worden ondergebracht in de nieuwbouw. Denk aan een cateringbedrijf, begrafenisondernemer, broodjeszaak, bloemist, … en andere handelaars die de uiteenlopende bijeenkomsten op de site kunnen ondersteunen.

Dit scenario biedt een mooie gelegenheid om ook zorg voor de medemens centraal te stellen.

Naast de commerciële functies, zou de nieuwbouw ook onderdak kunnen bieden aan verschillende geestelijke gezondheidspraktijken.