Hondenlosloopweides

Op de hondenlosloopweiden kan je hond zonder leiband rondlopen. Op alle andere openbare plaatsen moet je je hond steeds aan de leiband houden.

In een hondenlosloopweide dienen baasjes en hun honden zich aan volgende afspraken te houden:

  • Hou de hond aan de lijn tot in de hondenlosloopweide.
  • Hou de toegangspoortjes steeds gesloten.
  • Hou de hond rustig, denk aan de buren.
  • Hou het veilig voor andere mensen en honden.
  • De hondenliefhebbers moeten er – net als op straat – de hondenpoep opruimen. Deponeer het zakje in een vuilnisbak op straat of thuis.

De hondenlosloopweide wordt voorzien van een natuurlijke afsluiting met een afsluitbare toeganspoort. Ze krijgt een zitbank en een vuilnisbak voor hondenpoep. Er wordt geen hondentoilet voorzien.

Voor de hondenlosloopweides worden twee locaties voorgesteld:

Idee hondenlosloopweide Verbrande Heiwegel:

De eerste zone situeert zich in het bos langsheen het onverharde wandelpad langs de Verbrande Heiwegel. Deze zone is rustig gelegen en bevindt zich op minimum 70 meter van de dichtsbijzijnde woning. Deze zone kent een oppervlak die kan varieren tussen de 100 en 500 m².

Idee hondenlosloopweide tussen Spoorwegwegel en Klarenhof: 

De tweede zone in het bos gelegen tussen de Spoorwegwegel en de wijk Klarenhof. De oppervlakte kan varieren tussen 100 en 500m².

De exacte locatie van de hondenlosloopweide in het bos werd nog niet bepaald. Ook hierover kan u uw mening geven of een ander voorstel indienen.

Hier zijn alvast twee mogelijke locaties voorgesteld in het bos: