ILVO verkozen tot Merelbeekse duurzame held 2021

Merelbeke onderschrijft de week van de duurzame gemeente, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Van 18 september tot 25 september vindt de week van de duurzame steden en gemeenten plaats.

Het lokaal bestuur lanceerde een online campagne waarbij burgers elkaar konden nomineren. Gedurende de zomer werden verschillende duurzame initaitieven genomineerd en in de kijker gezet. Verschillende duurzame initiatieven zoals LETS, VOC Merelbeke en Natuurpunt werden genomineerd. Vervolgens konden betrokken inwoners stemmen op hun favoriete held.

Het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedsingsonderzoek) won deze nominatie met grote voorsprong. Hun corebusiness is onderzoek rond voedsel(productie), landbouw, consumptie en de ruimtelijke impact hiervan. Daarenboven gebruikt het ILVO de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) als leidraad voor hun werking.  

Het lokaal bestuur rijkt de hand uit naar de winnaar en hoopt samen duurzame intiatieven mee(r) ruimte te geven. De komende maanden zal je hier ontgetwijfeld nog veel meer over horen en lezen!

Samen voor een duurzame planeet en een duurzaam Merelbeke!