Ontdek het plan van de C. Sneyssenslaan, Polderstraat en een deel van Potaardeberg

Op basis van alle ontvangen feedback tijdens de participatiemomenten werd een ontwerpplan opgemaakt. We sommen hieronder de belangrijkste kenmerken op:

  • De Polderstraat en Cornelius Sneyssenslaan worden ingericht als fietsstraat. In een fietsstraat heeft de fietsers voorrang op de automobilist. In de Potaardeberg worden verhoogde fietspaden aangelegd.
  • Het ontwerp heeft rekening gehouden met jullie vraag tot behoud van een maximaal aantal parkeerplaatsen op openbaar domein gezien de grote parkeerdruk in deze centrumwijk.
  • De verkeerscirculatie werd gewijzigd. Op die manier konden we tegemoetkomen aan jullie vraag tot het weren van doorgaand verkeer.
  • In de straat wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Dit heeft voor de eigenaars enkele gevolgen. Bekijk hiervoor dit filmpje. In de loop van 2021 komt een afkoppelingsdeskundige, aangesteld door de gemeente, bij je langs om je hierbij te begeleiden. Meer informatie hierover vind je ook op de webpagina van de gemeente.
  • De straat zelf wordt hemelwaterneutraal aangelegd ; alle verhardingen wateren af in de parkeerstrook, die waterdoorlatend wordt aangelegd.

Via deze link kun je het ontwerpplan van de C. Sneyssenslaan en Polderstraat bekijken.  Via deze link om het ontwerpplan van de Potaardeberg in detail te bekijken. Gebruik de zoomfunctie om alles in detail te bekijken. Daarnaast kan u via deze link ook kennis maken met het gekozen wegprofiel in de Polderstraat en C. Sneyssenslaan. Het doodlopend deel van de C. Sneyssenslaan wordt ingericht als woonerf.