Registreer
Aanmelden
Onderdelen van het project
Buurtparking
Fietsstraat
Fietskluis
Geveltuin
Veelgestelde vragen
Bekijk of geef feedback
Terug naar overzicht
Geef je bekommernis of stel je vraag over de fietsstraat
Hier komt uitleg
1
2
0
Deze vragen werden reeds ingediend
Het lijkt me noodzakelijk de asfalt met rode grondlaag te markeren over de ganse lengte van de fietsstraat én de u-bocht van de parking. Uit ervaring merk ik dat door enkel de fietsbollen aan te brengen het beoogde doel totaal niet wordt bereikt. Het is de bedoeling om als fietser én automobilist elkaar evenwaardig plaats te gunnen in het verkeer. Welk nut heeft het om een aparte regeling te hanteren op de parking en daar de auto op het voorplan te plaatsen? Door dezelfde regeling te hanteren versterk je juist het ganse idee van de fietsstraat. Ik vrees dat de bijhorende mentaliteitswijziging tussen automobilisten en fietsers er niet zal komen met halve maatregelen maar enkel zal slagen met éénduidige richtlijnen. In de straat rijden immers ook auto's uit garages, parkeerstroken en moeten daar ook rekening houden met fietsverkeer. In de praktijk zie je momenteel dat de grotere bakfietsen en fietsgroepen terecht het baanvak op de parking gebruiken bij gebrek aan waardig/veilig alternatief.
Hans W.
1
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Ik ben niet tegen de fietsstraat, integendeel, maar ik vind het zeer jammer dat het idee van trage weg verlaten wordt. Dit is nog veel veiliger én aangenamer. Ik vind het ook jammer dat er niet overwogen wordt meer groen in de straat te brengen. Geveltuintjes is OK, maar een boompje hier en daar zou het straatbeeld nog veel aangenamer maken. Dit zou goed kunnen gerealiseerd worden aan het begin en einde van de parkeerstroken.
Ginette S.
1
0
1
Log in om te stemmen
lees meer
Op het kruispunt van de Herdenkingswijk en de Florastraat staan tijdens de schoolurenspits vaak auto's fout (of toch storend) geparkeerd in de lengte van de Florastraat. Net daar waar er heel veel verkeersstromen samen komen en manoeuvres uitgevoerd worden (auto's en fietsen in en uit omliggende straten en parking), wordt de straat heel smal door geparkeerde wagens. Er zijn daar nu al geen parkeervakken geschilderd, maar het lijkt me aangeraden om parkeren daar nog verder te ontmoedigen. Kleine aanvulling: het voetpad aan de overkant van de toegang van de school is ook bijna volledig dichtgegroeid door een niet onderhouden haag. Zeker nu, tijdens de corona-crisis, wandel ik liever die kant om de drukte aan de overkant (parking) te vermijden... maar het is er heel smal geworden, waardoor ik zelf bijna op de straat moet lopen.
Sofie D.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Vanuit de Florastraat is het gevaarlijk om de Hundelgemsesteenweg over te steken. Ik ben heel blij dat de Florastraat een fietsstraat wordt maar ik denk dat er ook moet gezorgd worden voor een veilige oversteek over de Hundelgemsesteenweg. Ik word bijna elke dag van het zebrapad gereden.
Aurelie V.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Prachtig initiatief om fietsstraten te maken van Florastraat en Consciencestraat. Nu zijn er veel conflicten tussen auto’s en fietsers. Het gevaarlijkste stuk is daarbij de zone tussen de ingang van de Floraschool (zijde Florastraat) en de Consciencestraat omdat daar nog tweerichtingsverkeer is. Best zou dat ook 1 richting worden.
Hendrik-Jan S.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Het (kruis)punt H.Conscience Florastraat is (soms) gevaarlijk. Ten eerste komen de wagens uit de Florastraat in volle vaart aangereden en laten niet altijd de voorrang voor degenen die uit de H.Consciencestraat komen.Ten tweede komen de fietsers van de spoorweg( mellestraat?) in volle vaart(speedpedelec) en dikwijls in het midden van de weg aangereden. Verder moet nog gemeld worden dat de fietsers die van de H.C.straat in de florastraat richting hundelgemsesteenweg niet steeds worden gerespecteerd door de wagens die in tegengestelde richting aankomen.Gelieve een duidelijke signalisatie an te brengen.
Philippe J.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
In de uiteenzetting werd gewag gemaakt dat de fietsstraten niet over de gehele lengte een toplaag in rood asfalt zouden krijgen omdat dat "steeds minder wordt gedaan". Dat is qua argumentatie toch eerder povertjes. Op basis van welke aanbevelingen, richtlijnen, cijfers werd deze beslissing gemaakt? In het kader van de herkenbaarheid en continuïteit is het mijn inziens niet te versmaden dat fietsstraten over de *gehele* lengte in roodgekleurd asfalt worden uitgevoerd. Volgens het Nederlandse Fietsberaad/CROW is bij de fietsstraat de "consequente toepassing van alle vormgevingselementen" belangrijk, en dat het predicaat "fietsstraat" wordt voorbehouden voor straten met een aantal essentiële vormgevingselementen, waaronder "rijlopers [..] uitgevoerd in rood of roodachtig asfalt" omdat "veel weggebruikers rood asfalt associëren met fietsverkeer". Dat sensibiliseert niet alleen automobilisten maar zorgt er ook voor dat fietsende scholieren sterker in hun schoenen staan en hun rechtmatige plaats op de weg kunnen opeisen.
Michiel V.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Wat met de Florastraat Gentbrugge?? Wordt de fietsstraat daar ook doorgetrokken?? Graag hoor!!
Jack V.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Blijven de huidige parkeerplaatsen (op straat) in de Hendrik Consciencestraat bestaan bij het inrichten van de fietsstraat en bij het plaatsen van de openbare fietsenstallingen?
Elke V.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer
Komen er ook extra snelheidsbeperkende maatregelen (vb. obstakels, plantenbakken,...)? Ik denk dan vooral aan het einde van de straat waar nogal vaak snel opgetrokken wordt en eveneens vaak in tegengestelde richting gereden wordt om de (private) parking te bereiken.
Lore G.
0
0
0
Log in om te stemmen
lees meer