Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Fietskluis

Vaak zien we in de Hendrik Consciencestraat fietsen gestald staan tegen de gevels van huizen. We willen deze fietsen graag een plaats geven in het straatbeeld zonder dat de voetgangers hierbij gehinderd worden.

Openbare fietsenstallingen

Daarom voorzien we in het ontwerp van de nieuwe buurtparking een openbare fietsenstalling. We onderzoeken ook de mogelijkheid om aan het begin en het einde van de Hendrik Consciencestraat nog extra openbare fietsenstallingen te plaatsen.

Primeur! Krijgt de Hendrik Consciencestraat de eerste fietskluis in Merelbeke?

Daarnaast heeft het lokaal bestuur ook het idee om te investeren in afsluitbare fietskluizen. Het concept is simpel. Elke fietskluis heeft enkele apart afsluitbare vakken voor een (elektrische) fiets. Je huurt als bewoner voor een jaar je plaats in de fietskluis. Je neemt als het ware een abonnement op een afgesloten fietsstelplaats. Ideaal voor wie weinig plaats heeft thuis en zijn of haar fiets toch graag afgesloten wil stallen.

Momenteel is er een fietskluis ingetekend op de nieuwe buurtparking. Vooraleer we deze effectief installeren, luisteren we eerst naar jullie. Als deze fietskluis er komt, zou je er dan een plaats in willen reserveren voor je fiets? Bij voldoende interesse kunnen we nog meer plaatsen voorzien en/of op zoek gaan naar nog extra locaties in de buurt. Moest er niet voldoende interesse zijn, dan kunnen we de fietskluizen nog inruilen voor openbare fietsenstallingen.

Voor de kostprijs keken we wat rond in andere gemeenten in Vlaanderen. Een plaats zal tussen €60 en €70 kosten (nog te bepalen door het college).

Heb je interesse, laat hier je gegevens achter