Een aantrekkelijk dorpsplein voor Bottelare

Een eeuw geleden zag het dorpsplein van Bottelare er totaal anders uit. De geïnteresseerde lezer,  kan hier doorklikken voor een historische lezing over het dorpsplein Bottelare.

Bij het ontwerp van het dorpsplein zijn we vertrokken van volgende uitgangspunten:

  • een hedendaags dorpsplein met een knipoog naar het verleden
  • een functioneel dorpsplein met ruimte voor activiteiten
  • Een aantrekkelijk dorpsplein met groenelementen, zitbanken enz.

Het dorpsplein heeft meer te bieden dan louter en alleen een geasfalteerde parking. Het dorpsplein is het bruisende hart van Bottelare. Uit de verschillende participatiemomenten met de inwoners leeft deze interpretatie en zijn volgende zaken opgenomen in de drie ontwerpvoorstellen:

  • We willen een sfeervol en met smaak ingericht dorpsplein dat terug een ontmoetingsplaats is in het centrum van het dorp
  • We willen de bereikbaarheid (kortparkeren) van de handelszaken op het dorpsplein garanderen
  • We willen een dorpsplein als rustplaats met bankjes en duurzame beplanting
  • We willen functionele maar gezellige verlichting voor straten, accentverlichting op het dorpsplein en waardevolle gebouwen en dimbare verlichting op belangrijke trage wegen

3 ontwerpvoorstellen voor het dorpsplein:

Vertrekkende van deze uitgangspunten en dankzij de feedback die we kregen op tal van momenten met de bewoners en de expertise van het ontwerpbureau zijn we gekomen tot 3 mogelijke ontwerpvoorstellen waarover we nu een laatste maal je feedback willen verzamelen. Hieronder vind je de links naar de 3 ontwerpvoorstellen voor de inrichting van het dorpsplein. Klik op de link onderaan elk ontwerpvoorstel om je feedback door te geven.

Belangrijk: Elk ontwerpvoorstel bevat specifieke elementen die we in het finale ontwerp voor het dorpsplein kunnen combineren. Het kan dus bijvoorbeeld goed zijn dat je elementen uit voorstel 1 & 3 graag zou willen combineren in jouw ultieme voorstel. Geef dit duidelijk aan in je feedback.

Ontwerpvoorstel 1 :
Een dorpsplein met grindbedekking.

Ontwerpvoorstel 2:
Een dorpsplein in natuursteen met één grasperk.

Ontwerpvoorstel 3 :
Een dorpsplein in natuursteen met zitplekken in het groen.

 

 

< Home